Tris keek met veel plezier naar België-Andorra: "Ik ben er helemaal klaar voor, de eerste kwalificatiewedstijd van onze Rode Duivels voor het EK 2016 tegen het dwerg- en bergstaatje Andorra. Eigenlijk had het technisch gezien de tweede wedstrijd moeten worden, maar door wat onenigheid in de Gazastrook is de wedstrijd tegen Israël verschoven naar maart 2015. Er is geen respect meer voor prioriteiten in deze wereld.
 
Andorra  is niet echt een voetbalstaat te noemen. Slechts een derde van de inwoners van deze ministaat zijn ook echt Andorrees, wat dus wil zeggen dat ze ongeveer een 15.000 mannen hebben om uit te kiezen. Zelfs een ploeg in  Belgische provinciale heeft meer keuze dan dat. De Andorrese voetballers zijn dan ook allemaal amateurs met een andere fulltime job. Er is ne receptionist, nen tuinman, ne kleuterleider, nen automechanicien ... noem het en ze hebben het. Alleen, ne voetballer zit er ni echt bij.

Sprinkler
 
Het sloeg voor de mannen al tegen van bij de opwarming. Terwijl ze rustig rond het veld aan het stappen waren, trapt er ene op ne sprinkler en kon em al direct een droog truike gaan aandoen. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat da ni den hovenier was. Want zijt nu eerlijk, als ge de laatste 45 Interlands verloren hebt, dan is het te hopen voor uw ego dat ge voldoening haalt uit uw andere job. Anders hebde wel wa sessies bij nen therapeut nodig om er boven op te komen denk ik.
 
De Rode Duivels treden aan in het Heizelstadion voor 45.000 supporters, maar zonder Eden Hazard. Zijne groten teen doet pijn. Tsja, 't is te verstaan da ge zo ni tegen nen bal kunt sjotten natuurlijk. Gelukkig hebben de goede zorgen van Eva wel onzen Thibaut op tijd terug op de been gekregen. Na nen "bien soigné" van de knappe verzorgster, staat onzen doelman paraat. Ook op het veld. Maar wat voor mij vooral belangrijk is, is dat de Nacer in de basisopstelling staat. Wat er ook gebeurt, dit is al op voorhand een schoon match. Want we moeten het zeggen gelijk het is, het vrouwelijk oog wil ook wat en bij die Andorrezen is er alleen Valdes die mijnen hof wel eens zou mogen komen doen.
 
Het eerste half uur kunnen we kort samenvatten. Alle actie concentreert zich volledig  voor het doel van de Andorrezen, dat toch wel wat te klein lijkt te zijn voor onze Duivels. Elvendertig doelpogingen en genen enen bal gaat binnen. De paal doet meer reddingen dan de keeper. Just als ik begin te denken dat we er op dees manier ni  gaan geraken, begaat Ayala een overtreding op Mertens en krijgen wij ne penalty. De Bruyne mag het strafschop nemen en met veel zwier trapt hij de bal binnen. Het is 1 - 0 en den Heizel ontploft. Wel ni letterlijk, IS is zover wij weten nog ni tot in Brussel geraakt.
 
Maar onze Kevin heeft zijnen elan gevonden. Hij weet nu hoe groot de goal is en een drietal minuten later maakt hij er vlot 2 - 0 van na een knappe actie van Origi. De Nacer heeft gezien hoe het moet en vlamt de 3 - 0 binnen. Het manneke is content, da ziede, en de Wilmots staat langs de lijn schattig te wezen met den breedste glimlach da ne man maar kan hebben.
 
Na 45 minuten maken ze Courtois, die in slaap gesukkeld is, wakker en gaan ze de rust in. Ik weet zelfs ni goe waarom Thibaut er persé moest bij zijn. Niemand zou hem gemist hebben denk ik, want den bal is zelfs nog ni in de buurt van zijn doel geweest.
 
Den tweeden half time kunt ge er donder op zeggen dat Jesus Alvarez zijn mannen flink naar hun kas gegeven heeft tijdens de rust want ze beginnen zo waar een beetje aan te vallen. Courtois moet zelfs een paar keer doen alsof dattem een redding moet doen. Als ge hoort zeggen : Jezus houdt van u, dan gaat da zeker ni over deze coach en zijn spelers.
 
Viera gooit het dan maar over nen anderen boeg. Hij heeft gezien van Robben dat drama soms pakt en gaat kreunend neer. Ge ziet dat hij effekes stil ligt en met één oog kijkt of ze hem gezien hebben. Wanneer de scheids zijn richting uitkomt, begint hij terug kermend over de grond te rollen. Hij herhaalt deze stunt zelfs een paar keer maar hij slaagt er ni in om er een geel kaart voor nen Belg uit te sleuren. Zelfs in amateurtoneel zijn ze ni goe genoeg.

 
Waar is da feestje?
 
Wilmots vindt het tijd om wa wissels door te voeren en Kompany gaat er onder luid applaus uit en wordt vervangen door Pocognoli. Ik moet toegeven dat die mij aangenaam verrast, da manneke kan voetballen. En niet alleen hij. Ook Origi bewijst dattem zijn geld meer dan waard is door er in de 57ste minuut op een ongelooflijk knappe manier 4 - 0 van te maken.
 
De supporters beginnen uit volle borst te zingen van : "Waar is dat feestje? Hier is da feestje." En dat doet Wilmots eraan denken dat hij ook Fellaini nog op de bank heeft zitten. Wat hij ook heel plastisch uitbeeldt. Het spijtige van de zaak is dat Chadli er dus uit moet. Doodzonde vind ik het en terwijl ik naar het zich verwijderende kontje van de Nacer kijk, schiet het door mijne kop : ik haat het om u te zien vertrekken, maar ik zien u heel graag weggaan.
 
De mannen van Andorra hebben het ondertussen volledig opgegeven. Zelfs verdedigen gaat hen ni meer af. Onzen Dries profiteert dan ook van de situatie om de 5 - 0 binnen te koppen. Hij gaat rap Jelle Van Damme ne knuffel geven langs de lijn, voor zijne verjaardag, en komt dan terug om met een loeier van een doelpunt de 6 - 0 binnen te schieten.
 
Lorenzo probeert nog Fellaini zijn broek af te trekken, wat hem geel oplevert. San Nicolas trapt van puur frustratie Nainggolan nog onderuit, maar niks mag nog baten. Met verpletterende 6 - 0 cijfers wordt de match afgefloten. Ons mannen nemen hunnen tijd om de supporters te groeten en Vincent Komapy gaat persoonlijk naar Stijn Umans, een fervente Rode Duivelsupporter die ondanks zijn terminale ziekte, geen wedstrijd mist. Laat ons hopen dat het maandag tegen Bosnië een even groot feest wordt. Den tijd dat ze in voetballand België ni wisten liggen, ligt ver achter ons. Nu is de zin " the Belgians are coming" genoeg om voor knikkende knieën bij de tegenstanders te zorgen. Houden zo mannen, ge zijt goe bezig en goed begonnen is half gewonnen." Tris